2017 World Sheepdog Trials

BOODSCHAP VAN ISDS 2017 WORLD TRIAL LOKALE VOORZITTER ERIK GROOT

Ik heb een voorliefde voor het werken met schapen!

Het pakte me direct nadat ik mijn eerste pup had gekocht en er mee leerde werken.  Op die dag ontstond mijn liefde voor het werken met schapen en met een hond. Nu 20 jaar later, kan ik me geen leven zonder schapen en honden meer voorstellen.

Ik 1996 nam ik voor het eerst deel aan een wedstrijd schapendrijven en 2 jaar later organiseerde ik mijn eerste wedstrijd schapendrijven voor de competitie in Nederland. Hieruit ontstond het idee van het organiseren van de Pre-Continental trial. Een succesvol concept die het schapendrijven combineerde met een buiten fair. Hier stonden een groot aantal kramen waar de bezoekers van alles konden kopen en bekijken. Van lokale streek producten tot aan zaken die met het schapendrijven te maken hadden. Dit simpele idee groeide uit tot een groots jaarlijks evenement.

Het komende jaar zal in het teken staan een geweldig nieuwe uitdaging. De ISDS heeft het vertrouwen in mij uitgesproken om de World Trial 2017 te organiseren. Dit biedt de kans op dit geweldige evenement naar Nederland te halen.

De voorbereidingen van dit evenement zijn al in volle gang. Wat is de sleutel om tot een mooi evenement als dit te komen. Je moet zorgen dat er vooraf geen wrijving is bij de handlers die deelnemen aan de World Trial 2017 en daarom hebben we in overleg met de landeigenaren besloten om geen trials op de door ons gebruikte velden te organiseren.

Jammer genoeg betekende dit dat we vaarwel moesten zeggen tegen de Pre-Continental en de Buitenfair. Bij deze wil ik dan ook alle sponsoren en vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet. Zonder deze steun was het nooit mogelijk geweest dit te organiseren.

We hopen u allen te mogen begroeten op de World trial van 2017. Door het vertrouwen van de ISDS en met hulp van veel buitenlandse en binnenlandse professionals moet het een geweldig evenement gaan worden. Ik kijk er naar uit en zal mijn best doen er een onvergetelijk evenement van te maken.

We houden u op de hoogte via de ISDS, onze Facebookpagina en via de website www.wkschapendrijven.nl

Ik kijk er naar uit om u te ontmoeten.

Met vriendelijke groet

Erik Groot